Всички партии и коалиции, допуснати до участие в  парламентарните избори

...
Всички партии и коалиции, допуснати до участие в  парламентарните избори
Коментари Харесай

В Благоевград се очаква сериозен сблъсък между водачите на листи

Всички партии и обединения, позволени до присъединяване в  парламентарните избори на 2 октомври, записаха листите си в  Първи многомандатен изборен район-Благоевград. Само три партии са с цялостни листи от 22-ма кандидат-депутати- ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ", а 13 партии  са  записали сред 1 и 5 претенденти.

В Благоевград се очаква  сериозен лидерски конфликт сред водачите на кандидат-депутатските листи, измежду които  Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, Росен Желязков от ГЕРБ, Андрей Гюров от " Продължаваме промяната “, заместник-председателят на " Възраждане " Цончо Ганев и новата формация  " Български напредък ",  в чиято листа е и някогашният народен представител от " ИТН " Христо Гушков.

Партията на Слави Трифонов залага на острието си Станислав Балабанов, който води листата в Благоевград.  

Най- доста нови имена има в листата на " Продължаваме промяната ", в която под номер 13 е известният с гражданската си позиция и политически разбори адв. Методи Байкушев.   

Водач на коалиция " Български напредък " в Пиринска Македония е юрист Надежда Самарджиева, един от най- доближените хора на Стефан Янев.  В неговата листа е и  Мартин Томов, наследник на някогашния кмет на Благоевград Румен Томов.

Няма смяна в челните позиции на Движение за права и свободи. Водач на листата е Делян Пеевски, на второ място е заместник-председателят на придвижването Халил Летифов. 

Обединение " Демократична България " залага на юриста от Разлог Иван Димитров, който беше народен представител в предходното Народно заседание,  а на трета позиция е Мустафа Емин от Рибново, който е в изпълнителния съвет на " Да, България ".

Мая Манолова няма да е претендент от Благоевград, а лидер на листата на " Изправи се България " в Благоевград е доктор Петър Гайдарски, племенник на проф. Радослав Гайдарски, някогашен здравен министър.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР